El 1999 és l’any del centenari del Barça. Conscients de la importància d’aquest esdeveniment, no hem volgut deixar passar l'oportunitat de poder ajuntar dues grans passions: el Barça i el muntanyisme. Dues passions que sens dubte estan fortament arrelades al poble català, que mouen col·lectius molt amples i heterogenis, i que per primer cop poden aplegar-se al voltant d’un mateix objectiu.

Tots sabem que el Barça és el club que ho ha aconseguit gairebé tot en el món de l’esport. Creiem que per acabar d’arrodonir aquests cent anys d’història, la millor fita simbòlica que podria aconseguir el Barça fóra coronar un cim de 8.000 metres encara verge per a l'alpinisme català.

És per això que un grup d’alpinistes catalans, recolzats pel Centre Excursionista de Catalunya (CEC), al qual pertanyem des de fa molts anys, proposem dur a terme aquest gran projecte. El Centre Excursionista de Catalunya, amb més de 120 anys d’història, és sens dubte el principal representant del moviment excursionista i alpinístic de Catalunya. Es tractaria, doncs, d’una col·laboració conjunta entre dos clubs centenaris amb un objectiu comú. Sabem que es tracta d’un projecte difícil i ambiciós, però estem segurs que un esdeveniment carregat de tant simbolisme acabarà essent positiu per a una entitat amb tant arrelament social com és el Futbol Club Barcelona.    

El nostre objectiu és l’ascensió al Hidden Peak, un dels dos cims de més de 8.000 metres que encara no ha estat escalat per cap alpinista català. És el primer i únic cim de 8.000 metres que va ser ascendit per primer cop en estil alpí i aquesta serà també la nostra filosofia a l'hora d'afrontar-ne la seva escalada. La ruta escollida és la japonesa, oberta el 1981 i una de les més estètiques d'aquesta muntanya.  

Sens dubte que, si assolim un dels punts més alts de la terra, escriurem una pàgina més de la història del Barça. 

La Malla Lavínia TV Objectius L'expedició L'equip Col·laboradors barcadins.GIF (5465 bytes)